איזה התקן תוך רחמי הכי מתאים לי?

התקן תוך רחמי, הוא התקן קטן בצורת T עשוי פלסטיק או נחושת שמוחדר לרחם כדי למנוע הריון. זוהי אחת מצורות המניעה היעילות ביותר הקיימות כיום, והיא ויכולה להימשך מספר שנים ללא כל צורך בהחלפה. יחד עם זאת, בחירת התקן תוך רחמי, שיתאים לצרכים שלך, יכולה להיות משימה מאתגרת ומורכבת. במאמר זה, נדון מהו ההתקן התוך רחמי המתאים ביותר עבורך, וכיצד לבחור נכון בהתקן כזה.

יעילות ההתקן

ראשית, התקן תוך רחמי מתאים במיוחד, לנשים שמחפשות אמצעי מניעה אמין לטווח ארוך. זה אידיאלי לנשים שלא רוצות לחשוב על אמצעי מניעה כל יום או בכל פעם שהן מקיימות יחסי מין. בניגוד לצורות אחרות של אמצעי מניעה, כמו גלולות או קונדומים, התקן תוך רחמי מוחדר פעם אחת, ויתפקד כאמצעי מניעה פונקציונלי למשך מספר שנים. במבחן הסטטיסטיקה, הוא נחשב יעיל מאוד, כאשר פחות מ-1% מהנשים נכנסות להריון תוך כדי שימוש בהתקן תוך רחמי.

יתרונות ההתקן

שנית, התקן תוך רחמי הוא אופציה טובה לנשים שאינן יכולות או מעדיפות לא להשתמש באמצעי מניעה הורמונליים. ישנם שני סוגים של התקנים תוך רחמיים. נחושת והורמונלי. התקן תוך רחמי מנחושת פועל על ידי שחרור יוני נחושת לרחם, אשר מונעים הפריה בכך שהם מקשים על שחייה של תאי הזרע. התקן תוך רחמי הורמונלי לעומת זאת, משחרר כמות קטנה של פרוגסטרון, שגורם לעיבוי של רירית צוואר הרחם ומונע ביוץ. אם אינך יכולה להשתמש באמצעי מניעה הורמונליים מסיבות רפואיות, או אם את מעדיפה אפשרות לא הורמונלית מסיבותייך שלך, התקן תוך רחמי מנחושת יהיה פתרון מתאים עבורך.

למי ההתקן מתאים

שלישית, התקן תוך רחמי מתאים ביותר לנשים שילדו לפחות ילד אחד. למרות שהתקן תוך רחמי יכול לשמש גם נשים שלא ילדו ילדים, הוא נמצא בשימוש נפוץ יותר על ידי נשים שכבר ילדו. הסיבה לכך היא, שצוואר הרחם נוטה להיות פתוח יותר אצל נשים שילדו, מה שמקל על החדרת ההתקן התוך רחמי. עם זאת, אין המשמעות שנשים שלא ילדו אינן יכולות להשתמש בהתקן תוך רחמי, אלא המשמעות היא שזה רק עשוי להיות קצת יותר לא נוח במהלך ההחדרה של ההתקן.

בחירת ההתקן המתאים

כעת, לאחר שדנו בסיבות בגינן ההתקן התוך רחמי יכול להיות אמצעי המניעה המתאים ביותר עבורכן, בואו נדבר על איך לבחור בהתקן התוך רחמי הנכון. כיום, ישנם מספר גורמים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת התקן תוך רחמי, ואודותיהם נפרט כעת.

סוגי ההתקנים הקיימים

הראשון, הוא סוג ההתקן תוך רחמי. כפי שצוין כבר קודם לכן, ישנם שני סוגים של התקנים תוך רחמיים, נחושת והורמונלי. התקן תוך רחמי מנחושת יעיל יותר במניעת הריון, אך הוא יכול לגרום לכאבי מחזור קשים יותר והתכווצויות מעיקות. התקן תוך רחמי הורמונלי לעומת זאת, יכול להקל על המחזור, או אפילו לעצור אותו לחלוטין. למרות זאת, הם במקביל עלולים לגרום לתופעות לוואי הורמונליות כגון אקנה, שינויים במצבי הרוח או כאבי ראש. לכן, שקלי את ההעדפות האישיות שלך והתייחסי להיסטוריה הרפואית שלך, כאשר את בוחרת את סוג ההתקן התוך רחמי שלך.

משך הזמן אליו מיועד ההתקן

השני, משך היעילות של ההתקן. התקן תוך רחמי יכול לפעול מספר שנים, תלוי בסוג שתבחרי. התקן תוך רחמי מנחושת, יכול לפעול עד 10 שנים, בעוד שהתקן תוך רחמי הורמונלי יכול לפעול בין 3-7 שנים. לכן, שקלי לכמה זמן את רוצה להשתמש בהתקן תוך רחמי לפני שתצטרכי להחליף אותו.

עלות ההתקן

שלישי הוא העלות. התקן תוך רחמי יכול להיות יקר, אך לרוב הוא מכוסה בביטוח. התקן תוך רחמי מנחושת בדרך כלל יהיה זול יותר מהתקן תוך רחמי הורמונלי, אך נתונים אלו יכולים להשתנות בהתאם לכיסוי הביטוחי שלך. לכן, שקלי את מגבלת התקציב שלך בעת בחירת ההתקן.

הכאב בהחדרת ההתקן

הגורם הרביעי הוא, תהליך ההחדרה. תהליך ההחדרה של התקן תוך רחמי יכול להיות לא נוח או אפילו כואב עבור חלק מהנשים. אם את רגישה לכאב או התקשית בעבר בבדיקות נרתיק, מומלץ להתקין התקן תוך רחמי הורמונלי, מכיוון שהם נוטים להיות קטנים יותר וקלים יותר להחדרה וכך כמובן תהליך ההחדרה יהיה טראומתי פחות עבורך.

שיקולים בריאותיים

הגורם האחרון אותו יש לשקול, הם כמובן השיקולים הבריאותיים האחרים. אם יש לך רקעים בריאותיים מסוימים, כגון מחלות דלקתיות באגן או סרטן צוואר הרחם, ייתכן שהתקן תוך רחמי אינו בגדר אפשרות עבורך. לכן, חשוב להתייעץ היטב עם רופא הנשים שלך עוד קודם ביצוע בדיקות הכשירות להחדרת ההתקן.

לסיכום

התקן תוך רחמי הוא אמצעי מניעה אמין וארוך טווח, שיכול להיות אופציה מצוינת עבור נשים רבות. הוא מתאים ביותר למי שרוצה אמצעי מניעה ללא טרחה ולמי שלא יכולה או אף מעדיפה שלא להשתמש באמצעי מניעה הורמונליים. בעת בחירת ההתקן התוך רחמי המתאים עבורך, קחי בחשבון גורמים כגון סוג ההתקן התוך רחמי, משך האפקטיביות הנדרשת של ההתקן, עלות ההתקן, תהליך ההחדרה ושיקולים בריאותיים נוספים. כך, לאחר שתשקלי את מגוון השיקולים שפורטו לעיל, ותתייעצי עם הרופא האישי שלך, תוכלי להגיע להחלטה הטובה ביותר עבורך ביחס להתאמת ההתקן וסוג ההתקן הנדרש.

מה היה לנו עד כה:
שתפו את המאמר!
שיתוף ב facebook
שתפו עם פייסבוק!
שיתוף ב twitter
שתפו עם טוויטר!
שיתוף ב whatsapp
שתפו עם ווצאפ!