כל אישה, שכבר קיבלה את המחזור החודשי, או לחלופין שהיא חווה בעיות בתחום הנשי, מוטב תעשה אם תגיע באופן קבוע לרופא נשים, מדי עת לעת, על מנת לקבל ממנו, בין השאר, ייעוץ גינקולוגי. כל בעיה או שאלה, שאתן מרבות להתחבט ולנבור בהן, כי אז הייעוץ הגינקולוגי מקבל מקום של כבוד, ויפה שעה קודם לקבוע פגישה עם רופא הנשים שלכן. רופא נשים איננו סנדלר. זה לא לעניין לבחור בדרך של "ניסוי וטעייה", בבחינה "אם לא יקרה לי משהו נורא, כי אז סימן שרופא הנשים הוא מקצועי".
מוטב שתקבעו תור אצל הגינקולוג דרך המלצות מפה לאוזן, או דרך צפייה בחוות דעת ברשת האינטרנט. באופן כללי, למי שעדיין טרם ביקרה את הגינקולוג, מדובר ברופא מומחה לבריאות הנשים, אשר מתמקד במערכת הרבייה של האישה. הוא עוסק במנעד רב של היבטים, כמו למשל – הפרעה בגין הורמונים, מיילדות, זיהומים כתוצאה ממגע מיני, היריון ולידות, ובעיות בווסת החודשית, או לחלופין בעיות של פוריות, וכיוצא בזאת. כדאי לכן לקרוא את המאמר הנוכחי, בוודאי יש דברים בו שנשגבים מן הבינה שלכן.
האם ייעוץ גינקולוגי כולל עוד שירותים?
אכן, באופן גורף נאמר לכן, כי ייעוץ גינקולוגי כולל עוד שירותים. ולהלן נציג אותם בפניכן, שימו לב, השירותים הנוספים מאוד חשובים ומומלצים –
- בעיות שמתכתבות עם גיל המעבר, עם תקופת ההיריון, עם הווסת החודשית ועם הפוריות.
- בעיות שקשורות להפסקת תהליך ההיריון, לתכנון משפחה, לרבות המלצות על אמצעי מניעה לכניסה להיריון.
- דיון מעמיק וייעוץ אודות כל מיני מחלות מין.
- סיוע בבעיית שחלות פוליציסטיות.
- תמיכה במצב של חוסר שליטה על הסוגרים.
- מצבים תקינים של מערכת הרבייה, כגון – כל מיני שינויים שלא נמנים עם מחלת הסרטן, או ציסטות בשחלות, או כיב בנרתיק ובפות, או שרירנים, או בעיות בשדיים, וכיוצא בזה.
- סיטואציות לפני סרטן ממאיר, לרבות דיספלסיה צווארית, היפרפלזיה של רירית הרחם, וכיוצא בכך.
- בקרות מצב של מום מולד של מערכת הרבייה הנשית.
- טיפולי חירום שמיוחסים לתחום הגינקולוגיה.
- מחלה כרונית שמשפיעה לרעה על מערכת הרבייה.
- מחלות דלקתיות באגן, לרבות מורסה.
- ייעוץ בתחום המיני, לרבות בעיות בריאותיות, אשר קשורות ליחסים ביסקסואלים או ליחסים חד מיניים.
- בעיות שקשורות לתפקוד מיני.
- יש גניקולוגים אשר מייעצים בתחום של הרפואה המונעת לנשים, כמו גם מספקים אבחון וטיפול בבעיות, כגון – פצעי אקנה, כאבי ראש או מיגרנות, שינויים קיצוניים במצבי הרוח, או כאבי גב תחתון, וכולי.
כמו כן, טיפולים ממש לא שגרתיים, כמו המצ"ב –
- אסטמה.
- מצבים מתחום הפסיכיאטריה, כדוגמת – הפרעת אישיות, דיכאונות, וכיוצא בזאת.
- ייעוץ במה שקשור לכלי דם או למחלות לבביות.
- סוכרת.
- בעיות בבלוטת התריס וכל מיני בעיות הורמונליות.
- תקיפות מיניות או מקרים של אלימות במשפחה.
- ייעוץ להתמודדות נכונה עם מחלת האוסטאופורוזיס.
- כאשר מדברים על רפואה מונעת, כי אז רופא הנשים ייעץ לאנשים לדבוק באורח חיים מיטבי ביותר, בהיבטים של ירידה במשקל או הפסקת עישון, וכיוצא בזה.
למה לצפות בביקור מהביקור של ייעוץ גינקולוגי?
נתחיל מן העובדה הפשוטה. יודעי דבר ממליצים להגיע מינימום פעם אחת בשנה, בשל הצורך לעבור בדיקה יסודית. ולהלן נפרט במה דברים אמורים –
- הערכה, מיון או ייעוץ גינקולוגי.
- חיסונים בהתאם לגיל הכרונולוגי וגורמים שמהווים סכנה.
- בדיקה פיסית, שיהיה בה מדידה של סימנים סטנדרטיים והכרחיים. הערכה של הבריאות באופן כללי, מדידת מסת הגוף, מישוש של בלוטת הלימפה המפשעתית, ושל הבטן, וכיוצא בכך.
- בדיקות של השדיים ושל האגן, על פי הגיל.
- בדיקות שתן ודם תקופתיות.
מה הגיל שאפשר להזמין תור לשם ייעוץ גינקולוגי?
אפשר להזמין תור אצל רופא הנשים, לשם ייעוץ גינקולוגי, בהיותכן נערות או נשים, ואין משמעות ממש לגיל שלכן. כאשר ההמלצה הגורפת היא להתחיל להזמין תור לייעוץ גינקולוגי כבר מהגילאים שלוש עשרה וכן חמש עשרה. בנייה של מערכת יחסים קבועה עם הגינקולוג מאפשרת לכן להרגיש טוב יותר וחופשיות לשאול שאלות מביכות בשפע של נושאים, כדוגמת – הווסת, או המיניות. בעוד הוא יספק לכן פרספקטיבה שונה.
האם גינקולוג מספק רק ייעוץ גינקולוגי?
רוב הפעילות של רופא הנשים מתחילה ומסתיימת בהספקה של ייעוץ גינקולוגי. בביקור הראשוני, בגיל מוקדם, אמור רופא הנשים לדבר אתכן, תוך כדי דליית פרטים כלליים על ההיסטוריה הרפואית שלכן, ולהבין מה צופן לו העתיד הבריאותי שלכן. בכל תור אצל הגינקולוג, מומלץ שתתאזרנה בסובלנות, ותטמענה את ההיבטים הבאים –
- עליכם לתאר, בשיא הכנות, את הדאגות שלכן בפן הבריאותי, לרבות אורח החיים שלכן. מה שיספק לגינקולוג מושג מיטבי על המצב הכללי שלכן, וייתן בידו כלי יעיל לסייע לכן.
- באופן כללי, בדיקה אצל רופא הנשים תכלול בדיקה של צוואר הרחם. היא לא אמורה להיות סימפטית במיוחד, ויתכן שתחושו בחוסר נוחות, אבל בדרך כלל היא לא מלווה בכאב.
- אינכן חייבות להוריד את שערות הגוף בטרם המפגש עם הגינקולוג.
- כדאי שתתקלחו לפני הייעוץ הגינקולוגי, ותשמרו על ריח גוף נעים.
- במידה וקיבלתן ווסת במועד המפגש עם רופא הנשים, אין כל סיבה נראית לעין לבטל אותו. אך שמא כדאי לדחות אותו, אלא אם כן אתן סובלות מתסמינים אשר מחייבים טיפול דחוף.
- אל תעסקו בפעילות מינית, החדרת טמפונים, או שטיפה נרתיקים לפחות יומיים לפני המפגש עם רופא הנשים.
- אתן רשאיות להיות מלוות עם אדם שקרוב אליכן, מחוץ לחדר או בפנים.